Ga naar de inhoud

Over ons

Waarom heb ik dit niet 20 jaar geleden al gekregen?!

Het ontstaan

Oprichter en geestelijk vader van de PitstopMBO is management trainer en bestseller auteur Remco Claassen. Vanuit zijn passie om het beste uit de mens (en groepen mensen) te halen heeft hij 25 jaar lang het beste van het beste verzameld op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Door middel van lezingen, trainingen en boeken heeft hij de samengevatte wijsheden doorgeven aan met name leidinggevende in het bedrijfsleven. Dit alles heeft geresulteerd in een, voor hem, life-changing inzicht:

De absoluut meest gehoorde feedback, in de kwart eeuw ervaring als leiderschap trainer in het bedrijfsleven, is; “Waarom heb ik dit niet 20 jaar geleden al gekregen?!”. De zichtbare frustratie van de cursisten die dit zeiden hebben mij de inspiratie gegeven om mijn programma’s minimaal 20 jaar ’terug te spoelen’ in de tijd. En dan kom je bij het moment vóórdat mensen beginnen aan hun carrière, en dat is het beroepsonderwijs. Dit tezamen met mijn wens om de beste beoordeelde programma’s van NL, die normaliter alleen voor de ‘white collars’ beschikbaar zijn, beter toegankelijk te maken voor iedereen die werkt, heeft mij doen besluiten om te vol gaan voor het MBO! 

Dit heeft geresulteerd in de PitstopMBO. Een voltijds 1e jaars MBO curriculum met in de ochtend de verplichte generieke vakken en elke middag de vakken die er ‘excusez le mot’ écht toe doen;

  • Persoonlijk Leiderschap (eigen regie en de juiste koers),
  • Sociale Slagkracht (hoe krijg ik zaken voor elkaar met mijn omgeving?),
  • Verbaal Meesterschap (invloed en beïnvloeding, communiceren met impact).

De studenten kiezen pas na het PitstopMBO jaar hun uiteindelijke studierichting. Mede door diverse snuffelstages en bedrijfsbezoeken krijgen de studenten een veel beter gevoel bij welke ‘toekomst’ het beste aansluit bij hun passies en talenten.

Het team

Remco Claassen

Oprichter Pitstop mbo, trainer, spreker & bestseller auteur

info@pitstopmbo.nl 

Danielle Meijer

Ontwikkelaar, trainer en docent Pitstop mbo

d.meijer@pitstopmbo.nl 

René Hendrikx

Ontwikkelaar, trainer en docent Pitstop mbo

r.hendrikx@pitstopmbo.nl 

Waar vind je ons?

Gilde Opleidingen

Bredeweg 235, 6042 GE Roermond

Tel.: 088 468 20 00

De Rooi Pannen

Dr. Ahausstraat 1, 5042 EK Tilburg

Tel.: 013 - 500 230