Ga naar de inhoud

Programma

Krijg NU al wat je later nodig hebt!

Je wordt compleet klaar gestoomd om het beste uit je leven te halen en dan pas kies je de voor jou beste studie! Je vergroot enorm je kans op succes want je weet precies wat je wil.

Pitstop mbo is een opleiding waar je samen met je medestudenten aan de slag gaat met persoonlijk leiderschap. Je gaat een plan maken voor je toekomst en ontdekken welke opleiding hierbij het beste past.

Tijdens het Pitstop-tussenjaar volgen de studenten vijf dagen per week de opleiding. In de ochtend wordt gewerkt aan de generieke vakken (Nederlands, Engels, sport, keuzedelen) en werken ze in de middag aan hun persoonlijke ontwikkeling, afgewisseld met workshops en bezoeken aan bedrijven. Belangrijke vakken in het middagprogramma zijn ‘IK-ologie’, ‘Sociale Slagkracht’ en ‘Verbaal Meesterschap’. Deze vakken zijn gebaseerd op het gedachtengoed van Remco Claassen, management-trainer op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie.

De ontdekkingsreis naar alle ingrediënten die uiteindelijk jouw succes bepalen in het leven. Jouw waarden, jouw talenten, jouw koers en alles wat daarbij komt kijken. Een vol MBO jaar met, naast je verplichte vakken, alleen maar tijd en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Op vragen zoals: Wie ben ik eigenlijk?, wat vind ik gaaf?, waar krijg ik energie van ? gaan we samen de antwoorden zoeken.

Combineer dat met bezoeken aan bedrijven en opleiding, het volgen van workshops en voilà je hebt een opleiding waar jij je zeker weten thuis voelt!

En nog veel belangrijker. Op het eind van het jaar heb je een zelfgemaakt plan voor je gehele leven en ga je verder met een vervolgstudie die volledig bij jou past.

Vijf dagen per week

Gevarieerd aanbod

Ontdekkingsreis

IK-ologie

De ontdekkingsreis naar alle ingrediënten die uiteindelijk jouw succes bepalen in het leven. Jouw waarden, jouw talenten, jouw koers en alles wat daarbij komt kijken. De PitstopMBO is dé opleiding voor MBO’ers die willen slagen in het leven. Een vol MBO jaar met, naast je verplichte vakken, alleen maar tijd en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

"Krijg NU al wat je later nodig hebt!"

Je wordt compleet klaar gestoomd om het beste uit je leven te halen en dan pas kies je de voor jou beste studie! Je vergroot enorm je kans op succes want je weet precies wat je wil. En bij een groot aantal studies mag je zelfs direct door naar het 2e jaar*

* Sommige richtingen hebben een overbruggingsperiode, al dan niet in combinatie met een toelatingstest.