Ga naar de inhoud

Scholen

Waarom heb ik dit niet 20 jaar geleden al gekregen?!

Door het grote aanbod van opleidingen  wordt het voor studenten erg moeilijk wordt om uit het opleidingsaanbod de juiste keuze te kunnen maken. Dit wordt versterkt doordat veel studenten geen of weinig inzicht en kennis hebben in de eigen talenten en kwaliteiten. Gevolg hiervan is dat vaak “gedwongen” gestart wordt met een MBO opleiding zonder dat de echte motivatie ne het enthousiasme aanwezig is.

Deze factoren hebben sterke invloed op het uitvallen van studenten bij de opleidingen. Het lijkt dan ook logisch dat steeds vaker opleidingen verrast worden door studenten die vroegtijdig de gekozen opleiding verlaten met als reden dat deze opleiding niet voldoet aan de verwachtingen. Gevolg is veel wisselingen bij opleidingen en grote kans op VSV’ers (Vroegtijdige School Verlaters).

Daarnaast blijkt uit onderzoek (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, 2017) dat veel studenten na het afronden van hun studie niet werkzaam zijn in functies die aansluiten bij hun opleiding.

Toestroom aan studenten

Wij leveren een 'unique selling point’ met een grote magneetwerking voor nieuwe studenten.

Daling voortijdige schoolverlaters

Wij garanderen een drastische daling in het aantal voortijdig schoolverlaters.

Hoger slagingspercentage

Wij zorgen voor dat meer studenten binnen uw opleiding slagen binnen de gestelde termijn

Nieuwsgierig?

Voor details en/of een introductie gesprek kan je contact op nemen met PitstopMBO docenten en mede-oprichters René Hendrikx en Danielle Meijer. 

Op dit moment is de PitstopMBO enkel beschikbaar bij Gilde Opleidingen in Roermond  & De Rooi Pannen in Tilburg. We werken hard aan een verdere roll-out in Nederland. We willen binnen 5 jaar in élke provincie een school aan ons binden.